Saker att älska: September!

Kommentera
September månad har varit startskottet på hösten. Det har regnat, Kiviks äppelmarknad har varit och det blåser friska vindar samtidigt som vi ser solen gå ner tidigare om kvällarna. Vi ser mer färger på våra promenader, plockar kastanjer i parkerna och dricker varmare drycker oftare. För mig har detta också betytt att det är helt ok att mer eller mindre bo i sina aldeles för stora stickade tröjor (min mans också för den delen). 
 
 
Jag älskar hösten och alla känslor som kommer med den, så det har funnits mycket att uppskatta! 
 
 
Mat och dryck.
  • Morgonsmoothie. Just nu börjar jag mina mornar med en snabb smoothie; kaffe, vatten, is, banan och proteinpulver. Jag tröttnar inte! En kick innan träning eller bara inför dagen som håller mig mätt och fungerar SÅ bra för mig som vanligtvis vaknar svulten (men äter jag för mycket blir jag bara seg). Rekommenderas varmt även i kallare tider!
  • Äpplen. De svenska sorterna är i säsong och i september har jag hunnit med besök till Kiviks marknad för att spana in mina favoriter på tavlan. Jag ser fram emot att se dem igen på bondes egen marnad under hösten! Av recepten på äpplen är det enkla, bakade äpplen med lite müsli som toppar listan. Kan göras nyttigt, varmt och gott. 
  • Pumpa. Ingen har nog undgått att missa att allt får en doft och smak av "pumpkin spice" på fiken, det är i pajen, i kakan och i kaffet. Att det finns mer i butik och att de lyser upp när de dekoreras med överallt ger mig höstkänslor i hela kroppen!
 
Skönhet.
  • Emma.S enzym peel. Jag fortsätter testa mig fram i denna djungel av hudvård, mycket med fokus på att jämna ut hudtonen och bli av med orenhter i T-zonen. En proukt jag verkligen fastnat för en enzym peel som hjälper på 10 minuter. Ingen irritation, inget skrubbande och en underbar fräsh känsla efteråt.
 
Underhållning.
  • Skräckfilm och Haloween-klassiker. Det är början på höstmörkret som får igång mig på att se skräckfilmer, men också klassiska filmer med Haloween-tema! Vi såg självklart IT och sedan dess har jag en lista redo att ta med mig in i oktober som inkluderar The Nightmare Before Christmas, Hocus Pocus och Flatliners. 
 
Kläder och accessoarer.
  • Vest. Det börjar redan bli svalare i luften! Jag avskyr att frysa och har nuförtiden med mig en ultra-lätt dunvest från UNIQLO överallt. Förutom att den inte tar någon som helst plats i väskan, så tar den knappt någon plats på kroppen och får plats mellan kläder och jacka där den värmer. 
 
Ovärdeligt.
  • Att kunna reparera relationer. Det är oftare enklare än jag själv tror att bara sträcka ut en hand och bjuda in något vi saknar. Kanske är det någon. Genom att sluta oroa sig för vad som sagts och hur det påverkat relationen, vad som kanske rör sig på den andra sidan, så kan man försöka reparera det som skadats från sin egen. Sträcka ut en hand och be om ursäkt eller kanske är det för att be om en. Att kunna börja om och förlåta, gå vidare och jobba på att förbättra sina relationer är hälsosamt, men även ovärdeligt. 
  • Att se höstens färger komma och förädra. Hösten är en årstid när förändring ligger i luften och de färger som kommer med den får mig att tänka på allt jag vill släppa taget om och allt det fina jag vil ha kvar. Friska vindar och mörkare tider tar med sig ljus-tända kvällar och promenader i regnet med min man, vi kommer närmare naturen med fiske och svamp-plock, vilket utgör de små tillfällerna ihop i vårt gemensamma liv som jag värderar extremt högt.