Ny månad: Mars

Kommentera
Precis när man tyckte att det fanns vår i luften kom snön igen. Jag längtar till sol och vårblommor men framför allt till att få lite ny energi till mina små projekt. Något jag märkt under tiden jag bloggat är att det finns alltid sätt att förbättra sin planering så att det tar mindre tid, håller dig mer fokuserad eller bara kul. Några av dessa saker har jag använt i min planering inför mars. 
 
 
Den här månaden har jag återgått till att ha min kalender i en lista, det funkade helt enkelt bättre för mig. Jag har också förenklar min tränings-tracker, lagt upp en lista med mål som stämmer överens med mina kvartalsmål och som är aktuella för att hålla mig på banan. Just nu rör det sig om att träna mer språk, fortsätta hålla igång med träningen och fundera på målen inför nästa kvartal så det finns tydliga steg för att klara av årsmålen. 
 
En ny tracker jag har lagt till är för att träna handstil. Flera inom Bullet Journal gemenskapen, speciellt de som delar sina vackra böcker och planeringar, ser till att ha en handstil som är jämn och lättläslig. Kalligrafi är inte ovanligt och att vara en del av den kretsen har inte bara ökat mitt intresse för en bättre handstil, utan även pennor att skriva med. I februari införskaffade jag därför min första fontän penna, en LAmy Safari och ÄLSKAR att skriva med den! I mars kommer jag utmana mig själv att jobba på att lära mig hantera pennan och förbättra min handstil. Uppdateringar om det kommer! 
 
Också nytt; en utgifts tracker! Den är liten men det är inte ofta det blir oplanerade köp för min del. Det är mest en påminnelse om vart ekonomin går till och om det är något jag vill ha eller något jag behöver. 
 
Mycket nytt den här månaden, vi får se om det räcker till och om det används igen!
 
Den senste tiden har jag haft svårt att få mina mål att stämma med de prioriteringar jag satte upp i början på året och jag har kännt mig vilsen i planeringen. För att komma på fötter igen har jag bland annat testat en teknik som flera i gemenskapen har testat, nämligen "Level 10 of Life". Det handlar om vart du vill vara i ditt liv inom de områden som betyder mest.
 
Nuvarande handstil i närbild.
 
Det är baserat på en övning från boken "Miracle Morning" av Hal Elrod och går ut på att dela upp sitt liv i 10 kategorier som är viktiga att få att fungera för att må bra:
Familj och vänner
Personlig utveckling
Mentalt/spirituellt
Finansiellt
Karriär
Relation
Kul och Återhämtande
Miljö (som i hem eller arbete, men den direkta miljön kring oss)
Hälsa och fitness
Bidrag och välgörenhet
Anledningen till att jag testar detta är för att jag insett att även om jag har mål för året är de inte så specifika som jag hade behövt ha dem. På det här sättet testar jag vad inom dessa kategorier som stämmer överens med mina större mål och vad jag känner jag faktiskt kan förbättra. Det är ett enkelt sätt att reflektera och konkretisera delar som direkt påverkar din omgivning och dig själv så som du vill!
 
Level 10 of Life. 9 kategorier och konkreta mål. På listan saknas välgörenhet eftersom jag redan har ett event att gå till som stöttar den kategorin. Vi får se vilka kategorier som stannar kvar!
 
Det sista jag har i månads planeringen är min tacksamhets-kalender med målet att skriva upp en positiv sak eller något jag är tacksam för i mitt liv. Doften av kaffet min man gör till mig på morgonen, att vi har möjligheten att resa eller mina små vinster i vardagen; vad som helst kan hamna här. 
 
31 solstrålar i mars! 
 
Sist men inte minst; översikt av vecka 9! Jag kommer åka till London i slutet på veckan och planerar därför inte upp hela veckan direkt utan går över till det klassiska systemet med dagliga översikter. De saker jag har att göra har jag delat upp i en mindre lista som ska guida mig genom vad jag kan göra varje dag. Möten eller tider att passa finns i månads översikten så att inget glöms! 
Jag har också bytt ut vår meny av mat vi kan laga av det vi har hemma till en storkoks-påminnelse. Det blir smidiagre att ha matlådor redo när man går på universitet. 
 
 
Planerng efter behov vecka 9!
 
Hur har ni planerat inför mars?