Våra tillfälligheter

Kommentera
Jag har spenderat lite tid på att fundera på allt det som är tillfälligt i vårt liv och allt det som vi vill ska förändras. Hösten är verkligen en tid för förändring.
Ibland kan jag känna mig så nere, ofta över saker jag vet förändras med tiden, bara för att jag befinner mig i situationen just nu och tankarna drar iväg mot hur det kommer bli sämre om jag inte gör något åt det nu. Det är en hemsk plats att fastna på men sanningen är att ibland är det rena produkter av vår omgivning och dess påverkan. Vi måste inte alltid göra något åt det, mer än att förändra sättet vi ser på dem. 
 
Att vara frilansare med varierande inkomst från månad till månad kan lätt ge en känsla av stress eller mindre värde, man har inte alltid en säkerhet i vardagen och man kan inte bidra så mycket som man velat. Man känner sig tvungen att dra ner på saker man vanligtvis gör och tackar nej till mycket. Det gör inget att gå ner i sparlåga när man måste, vi är alla överlevare och måste det i perioder! Studenttiden är ett typisk exempel. Det är en situation som kommer förändras med tiden.
 
Att känna att man är dålig på att göra något, vad som helst, är ett annat exempel. Att t.ex. inte kunna spela piano så bra som man hade velat är en tillfällighet, något som kommer ändras med tiden och baseras på vår insats. Vi kan bli bra på allt vi lägger tid på. Våga inspireras och inse att du hela tiden rör dig mot det du vill istället för att se samma person och tänka att de har kommit så mycket längre redan. 
 
Personligen så har jag haft supersvårt att sätta mig ner för att skriva och rita just för att jag ansett mig sämre än vad jag vill vara. Nej, man ska inte jämföra sig med andra men det har ändå varit tufft att bli så inspirerad av andra och inte känna sig i närheten. Speciellt när folk frågar hur det går och man inte själv tycker att det är bra nog. Jag har höga krav på mig själv! 
Det som hjälpte mig komma loss var tanken på hur "rörlig" en situation är. Kalla det energi, kalla det chi eller kalla det flow, med det faktum att ingen situation är permanent fick mig att se på vart tillfällighet på ett annat sätt. Att jag inte är "bra nog" kommer förändras. Jag kommer bli bättre, lära mig och utvecklas om jag gör något. Det fick mig att kunna göra saker av ren glädje igen!
 
Så när det är en situation jag känner ger mig dåliga tankar kommer; så påminner jag mig om att den kommer vända! Var nyfiken på vad som kan hända istället för vad som antagligen händer. Genom att vara lite extra snäll mot sig själv i dessa situationer kan man komma långt. 
  • Ugh, mitt hår är fett, min hy är dålig och jag är uppsvullen! Jag känner mig inte vacker under min PMS men vet att det kommer lugna sig och att det finns massor med saker jag kan göra för att vända det och må bra inifrån istället. Alla de sakerna går att förändra och kommer naturligt att förändras med tiden. 

  • Men! Varför blir det inte som jag ser det i mitt huvud när det hamnar på papper!? Det blir inte alltid bra när jag ritar något, ibland känns det bara som att det blev finare än sist, men det varierar så mycket från dag till dag. Om jag fortsätter göra det för att 1) det är lätt att välja för mig och 2) det är kul att göra, så kommer jag bli bättre med tiden. Jag lär mig nya saker varje gång ju!

  • Hur kommer det sig att det aldrig finns pengar till en snygg väska när jag hittar en...? Nej, det är inte alltid man har råd med vad man vill ha, det finns tillfällen man har mer eller mindre finansiella möjligheter. Att påminna sig om att ekonomi också är ett flöde kan underlätta när man känner att man måste säga nej men samtidigt tillåta sig att unna sig något när det finns möjlighet, helt skuldfritt! 
Så var snäll mot dig själv när det inte går som du vill, det kommer ändras med tiden och den kommer alltid röra sig framåt.